Breng je muren tot leven met kalkverf

17/06/2022

Kalkverven bestaan al sinds jaar en dag, maar kennen de laatste jaren een echte heropleving. Ook Paintfactory heeft een kalkverf in het gamma, maar in tegenstelling tot vroeger is de Muur Deco Kalk van Paintfactory nu een echte decoratieve techniek, die net dat tikkeltje 'meer' geeft aan je muren.

Vroeger 'kalkten' de mensen hun muren wit om ze ‘proper te zetten’. Nu wordt kalkverf geplaatst om het authentieke karakter van het interieur te onderstrepen en om wat meer 'leven' in de muur te brengen. Het voordeel van Muur Kalkverf is niet alleen dat je jouw interieur een extra waarde geeft, maar dat je dit ook volledig zelf kan doen.  Kalkverf is immers niet moeilijk om te plaatsen. Afhankelijk van de aanbrengmethodiek kan het resultaat van een muur in Muur Deco Kalk variëren tussen een fijne en egale afwerking tot een levendig en oneffen resultaat. Muur Deco Kalk geeft een matte uitstraling aan je muur, met een gewolkt effect en veel diepte en karakter.

Muur Deco Kalk is een 100 % minerale verf, die aankleurbaar is in een 100 tal mooie en warme kleuren. Omdat we onze kalkverf aankleuren met natuurlijke pigmenten zijn hele donkere kleuren zoals zwart niet mogelijk. Je kan de kalkverf door zijn samenstelling van gebluste kalk en natuurlijke pigmenten dus gerust een natuurverf noemen. Het zachte uitzicht en de warme kleuren die Muur Deco Kalk uitstraalt, zorgen voor een resultaat dat je ook in vele zuiderse huizen ziet.

Waar kan je onze kalkverf toepassen?


Muur Deco Kalk kan je overal toepassen met een geschikte primer. De toepassing voor Muur Deco Kalk gaat dus verder dan enkel op muurvlakken. Je kan er bijvoorbeeld ook kastjes mee behandelen om ze een authentieke landelijke uitstraling te geven. Hiervoor kan je gebruik maken van onze geschikte primers: Primer Muur voor muuroppervlakken en Omni Hydro voor houten oppervlakken.
Om Muur Deco Kalk goed onderhoudbaar te maken, kan je de verf afwerken met Vernice Invisibile, een onzichtbare beschermlaag. Op die manier kan je de kalkverf ook toepassen in keukens en badkamers.

Hoe breng je Muur Deco Kalk aan?


Na voorbereiding van de ondergrond, breng je Muur Deco Kalk het beste aan in 2 lagen met een blokborstel met lange haren. De eerste laag verdun je met water (max. 25 %) en plaats je in een trosbeweging op de ondergrond (dus niet per m² schilderen zoals bij gewone muurverven, maar schilder kleine, niet gelijke vlakken om meer tekening te krijgen). De tweede laag mag je ook nog verdunnen, maar dan maximum 20 %. Hoe meer water je toevoegt en hoe meer bewegingen je met de blokborstel in de verf trekt, hoe meer uitgesproken de tekening zal zijn.
Je kan ongeveer 10 m² schilderen met 1 liter in 1 laag. Heb je meerdere potten nodig voor je muur of kast, dan meng je best eerst alles vooraf. Kalkverf is immers een natuurlijk product en kleuren kunnen dus licht afwijken van elkaar.

Vaak wordt ook de vraag gesteld 'wat als ik die kalkverf beu ben, kan ik die dan overschilderen?'. Dit is absoluut geen probleem! 1 laag Primer Fixatie volstaat om de zuiging van de kalkverf weg te nemen. Nadien kan je er een gewone muurverf op plaatsen.

Genoeg redenen dus om voor Muur Deco Kalk van Paintfactory te kiezen!